Na srbskej diaľnici zomrela žena zo Slovenska

27.08.2012 Celý región

Bratislava 27. augusta (TASR) - Na srbskej diaľnici prišla v sobotu popoludní o život Slovenka. Zrazil ju poľský autobus.

Ako informoval TASR hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Boris Gandel, nešťastná udalosť sa odohrala pri srbsko-maďarských hraniciach, neďaleko mesta Subotica. Slovenka podľa Gandela krátko pred tragédiou havarovala so svojím autom, potom čo dostala defekt. "Posádke sa našťastie nič nestalo. Osudnou sa Slovenke stala až ďalšia udalosť, ku ktorej na ceste došlo," uviedol Gandel. Po príchode policajtov nasadla žena do policajného auta, aby tam spísala zápisnicu o nehode. "Keď vystupovala, zrazil ju poľský autobus, ktorý narazil aj do policajného auta," opísal tragédiu Gandel.

Podľa portálu cas.sk zahynul následkom stretu okrem Slovenky aj jeden policajt, ďalší štyria príslušníci polície sa zranili. Čas.sk uvádza, že podľa srbskej polície zatiaľ nie je jasné, či poľský vodič za volantom zaspal, prípad vyšetrujú. Autobus viezol dovolenkárov, ktorí sa pravdepodobne vracali z dovolenky v Bulharsku. Nikomu z cestujúcich v poľskom autokare sa nič nestalo.

V priebehu víkendu to bola druhá tragická udalosť na srbských cestách, ktorá sa skončila smrťou slovenského občana. V noci na piatok (24.8.) zomrela na diaľnici Belehrad-Niš 35 ročná matka dvoch detí z okresu Nitra.
 

Vyberte región